Bezoek deze zomer zeker Museum2030 bij Habbekrats in Gent!

 

museum2030

Museum 2030 archiveert het heden en etaleert de toekomst. Je herontdekt er de verloren voorwerpen en vergeten jobs van vandaag. En onthult de kansen en dromen die een heerlijke, nieuwe wereld biedt. Wat wil jij later worden? Welkom in ons curiositeitenkabinet! Zie:  http://museum2030.be/

Museum 2030 is een positieve sensibiliseringscampagne van VZW CodeFever binnen het project “Weg het met Mattheus-effect”, één van de goedgekeurde projecten binnen het Digital Belgium Skills Fund van Alexander De Croo. We willen ouders en kinderen op originele wijze, met een bijzonder optimistische knipoog overtuigen van het belang van 21st century skills. Museumcurator CodeFever vzw organiseert programmeerlessen voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar, in 33 steden in Vlaanderen. We leren kinderen computationeel leren in een buitenschools en diepgaand leertraject, omdat dit één van de belangrijkste vaardigheden zal worden van de 21ste eeuw. CodeFever vindt het belangrijk dat ieder kind mee is, in deze razendsnel veranderende leef- en werkcontext. Binnen dit project organiseert CodeFever 15 kampen voor kansarme kinderen en 200 workshops in scholen met met meer dan 70% ‘indicatorleerlingen’. What’s next? Het museum leeft verder en zal het komende jaar mee blijven evolueren met de nieuwe trends & inzichten die visionairen en industry leaders met ons delen. Met nieuwe collecties, items en interviews houden we jullie op de hoogte van wat 2030 brengt en hoe je jouw skills kan aanscherpen. Wil je meewerken, je verhaal vertellen of een object nomineren? Neem contact op!

Duik in onze museumcollectie en verken er de objecten en beroepen die we tegen het jaar 2030 niet meer actief zullen kennen. De plastic bankkaart, een papieren handleiding, de dokwerker en kassierster… Het zijn slechts enkele van de archiefstukken waar we met nodige nostalgie naar zullen terugblikken, met diezelfde blik die de videocassette of floppy disk nu krijgt.
Gelukkig is onze collectie even veelbelovend als confronterend. Want achter elk museumstuk gaat een positief toekomstbeeld en optimistisch verhaal schuil. Met nieuwe mogelijkheden, kansen, kleine jongens- en meisjesdromen en een blik op dé superskills van de 21ste eeuw. Bij Habbekrats, E Anseeleplein 3 te Gent.

Organisatie van https://www.codefever.be/nl

Over lucvanberlo

Luc werkt halftijds als leraar en halftijds als gedetacheerde voor het onderwijs op het Minderhedenforum. Hij is daar stafmedewerker onderwijs en diversiteit. Luc is een echte cultuurman, als graficus gevormd, vormgever en beeldend kunstenaar, van leraar Illustrator, Photoshop tot plastische opvoeding en tekenen.
Dit bericht werd geplaatst in onderwijs, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s