Plein van Mariaburg verliest zijn bomen!

Vanaf maandag 14/11/2016 gaat het district alle Japanse kerselaren kappen op het Van De Weyngaertplein in Mariaburg Ekeren. De bewoners hebben een brief ontvangen dat er een nieuwe riolering komt in 2018. Waarom nu al? En dan tot 2018 zonder bomen? We zullen de mooie bloesems missen! Dan één dag later op dinsdag 15/11/2016 is het ‘Ekeren luistert’ in de parochiezaal. Maar echte inspraak hebben we dus tot mijn vaststelling niet!
Wij willen de bomen behouden tot aan de heraanleg in 2018?

Zoals iemand of Facebook liet weten:  Dat zou inderdaad mooi zijn! Nog 1x “confetti” van de bloesems zoals mijn dochtertje het beschrijft.

vdweyngaertplein-bomenDe Japanse kerselaars op het Van de Weyngaertplein in Mariaburg Ekeren. Zijnde de Prunus serrulata ‘Kanzan’ en die moet zeker blijven tot eind 2017. Daarna, na de werken aan de riolering, wensen wij terug mooie bloesembomen.

Advertenties

Over lucvanberlo

Luc werkt halftijds als leraar en halftijds als gedetacheerde voor het onderwijs op het Minderhedenforum. Hij is daar stafmedewerker onderwijs en diversiteit. Luc is een echte cultuurman, als graficus gevormd, vormgever en beeldend kunstenaar, van leraar Illustrator, Photoshop tot plastische opvoeding en tekenen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Plein van Mariaburg verliest zijn bomen!

  1. Keten jullie er aan vast. Kunnen ze echt alleen iets aan de riolering doen als de bomen weg zijn?

    Laat jullie niet doen!!! Het is heel triest gesteld met hoe men hier met het weinige groen en die paar bomen die we hebben om gaat… check ook: http://bit.do/BAF11 & https://www.facebook.com/BAFgroenenhoek/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s