Digitale Week: van printen in 3D tot de beste prijs voor uw reis

Van 8 tot en met 16 oktober loopt de elfde editie van de Digitale Week. In de Antwerpse bibliotheken kan u gratis of voor een klein prijsje deelnemen aan bijna dertig activiteiten rond multimedia. Wij pikten er vier uit.

1. 3D voor jongeren

Ontwerpen en printen in 3D: hoe doet u dat? Na een inleiding gaat u aan de slag en maakt u een 3D-ontwerp. Een workshop voor jongeren vanaf 12 jaar, in bibliotheek Bist in Wilrijk

2. Online reizen

Start uw reis achter de computer. Hoe vindt u de beste prijs voor een hotel en vlucht? En welke websites en apps kan u gebruiken om de leukste uitstapjes te maken? Een workshop voor elke reiziger, in bibliotheek Couwelaar in Deurne.

3. Privacy op het internet

Een enquête invullen, inschrijven voor een nieuwsbrief, een Facebook-profiel aanmaken … Geregeld laat u op internet gegevens van uzelf achter. Hoe brengt u uw privacy niet in het gevaar? Een workshop voor 55-plussers, in bibliotheek Permeke in Antwerpen.

4. Augmented Reality

Augmented reality is de techniek om een virtuele laag toe te voegen aan de realiteit. Het razendpopulaire spel Pokémon Go is wellicht de bekendste toepassing ervan. Maar wat kan augmented reality nog allemaal? Een workshop voor iedereen vanaf 18 jaar, in bibliotheek Permeke in Antwerpen.

Meer info

Digitale Week in de bib
van zaterdag 8 tot en met zondag 16 oktober
www.antwerpen.be/digitaleweek

Verwante info:

Advertenties

Over lucvanberlo

Luc werkt halftijds als leraar en halftijds als gedetacheerde voor het onderwijs op het Minderhedenforum. Hij is daar stafmedewerker onderwijs en diversiteit. Luc is een echte cultuurman, als graficus gevormd, vormgever en beeldend kunstenaar, van leraar Illustrator, Photoshop tot plastische opvoeding en tekenen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s