Vlaanderen gaat in beroep tegen de Klimaatzaak?

Misschien vernam u het ondertussen al in de pers: Vlaams Minister Joke Schauvliege heeft gisteren, op 26 april 2016, in de Commissie Leefmilieu bekend gemaakt dat ze in cassatie gaat. Ze wil via het Hof van Cassatie het vonnis van de arrondissementsrechtbank vernietigen die eerder oordeelde dat de Klimaatzaak correct was opgestart en de taalwetgeving juist had toegepast.

Het uitstelgedrag van het Vlaams Gewest in de Klimaatzaak neemt nu wel erg uitzonderlijke proporties aan.

Na 8 maanden opgelopen vertraging kondigt het Vlaams Gewest dus nu ook nog eens aan naar het hoogste rechterlijke orgaan (Hof Van Cassatie) te zullen trekken met de vraag om het vonnis van de arrondissementsrechtbank te vernietigen. Zodoende zal de procedure nodeloos lang gerokken worden en langs beide kanten een pak meer geld gaan kosten. De Vlaamse overheid maakt er dus een procedureslag van. Ondanks het feit dat het Vlaams Gewest vorige week nog op de Klimaattop liet uitschijnen volledig op schema te zitten, wordt hiermee overduidelijk dat ze het debat over het door hen gevoerde klimaatbeleid in de rechtbank helemaal niet aandurven.

Vzw Klimaatzaak onderstreept dat de Klimaatzaak net in het leven is geroepen om op Belgisch niveau (dus van de 4 betrokken overheden) klare antwoorden te krijgen op het gevoerde beleid en een hefboom te zijn voor gezamenlijke duurzame verandering.

Laat ons duidelijk zijn: Niet de taal maar het klimaat baart ons zorgen!

Ondanks deze ernstige vertraging blijven we niet bij de pakken zitten. Samen met u zetten we onze strijd onverminderd verder.

We houden u uiteraard op de hoogte van elke verdere stap die we ondernemen.

Hartelijke groeten,

vzw Klimaatzaak

Serge de Gheldere, Ignace Schops, Tom Lenaerts, Nic Balthazar, Francesca Vanthielen, Stijn Meuris, Johan Van Den Bosch, Lambert Schoenmaekers, Dirk De Clippeleir, Koen Vanmechelen en Tom Brookes

Klimaatzaak VZW
De Fiennesstraat 77
1070 Brussel

Advertenties

Over lucvanberlo

Luc werkt halftijds als leraar en halftijds als gedetacheerde voor het onderwijs op het Minderhedenforum. Hij is daar stafmedewerker onderwijs en diversiteit. Luc is een echte cultuurman, als graficus gevormd, vormgever en beeldend kunstenaar, van leraar Illustrator, Photoshop tot plastische opvoeding en tekenen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s