De beste ideeën zijn ‘Born in Antwerp’

Antwerps creatief talent laat zich nationaal en internationaal opmerken, maar vergeet nooit zijn roots. Van december 2015 tot oktober 2016 zet Born in Antwerp de spotlights op Antwerps talent.

Een voortdurende uitdaging

Antwerpen is een broeihaard van creativiteit. Dat is geen holle slogan, maar – met meer dan 18.000 jobs in de creatieve sector – een onweerlegbare en vooral onstuitbare vaststelling. Creatievelingen uit de mode, beeldende kunsten, design, technologie, architectuur, muziek, reclame, print of audiovisuele sector vinden elkaar in een creatieve thuishaven. Ze dagen elkaar uit, gaan in competitie en experimenteren cross-mediaal. Resultaat: een onverzadigbare honger naar meer. Een voortdurende uitdaging naar creatieve, efficiënte en gedurfde innovatie.

Harbour of creativity

Born in Antwerp zet Antwerps talent van december ‘15 tot oktober ’16 in de spotlights. Tien maanden lang is Antwerpen de harbour of creativity. Een stad met een hoek af, waar creatievelingen ontdekt worden en zich ontwikkelen, elkaar kruisen en ontmoeten en hun ideeën of werk kunnen tonen of uitvoeren.

Hoofdkwartier aan Kattendijkdok Oostkaai

Tien maanden lang is het unieke Hoofdkwartier van Born in Antwerp, aan Hangar 22, de uitvalsbasis voor Antwerpse creativiteit. Een plek om te werken en te netwerken. Een plek van creatie en inspiratie.

Antwerpen pakt ook uit met topevenementen als Eurobest en Fashion Talks, film-en reclamefestivals, De Invasie en intrigerende netwerkevents. Born in Antwerp krijgt een programma dat de uitdagende onrust van de stad weerspiegelt in events voor en door de creatieve sector. Liefst ongelimiteerd.

Programma met overtuigingskracht

Vijf curatoren – gangmakers uit verschillende creatieve disciplines – stellen samen met de sector een cross-mediaal programma samen. De curatoren zijn namen die ronken, maar ook de kracht hebben om te overtuigen:

  • Isabel Van Den Broeck voor reclame en communicatie
  • Bruno Pieters voor mode
  • Lieven Segers voor kunsten en culturele industrie
  • Rizon Parein voor nieuwe media, print en grafiek
  • Axel Enthoven voor industrieel ontwerp en design

Born in Antwerp is geen event. Het is een onuitwisbare identiteit. Een label van Antwerpse creativiteit. Zijn uw ideeën Born in Antwerp? Ontdek het hier.

Advertenties

Over lucvanberlo

Luc werkt halftijds als leraar en halftijds als gedetacheerde voor het onderwijs op het Minderhedenforum. Hij is daar stafmedewerker onderwijs en diversiteit. Luc is een echte cultuurman, als graficus gevormd, vormgever en beeldend kunstenaar, van leraar Illustrator, Photoshop tot plastische opvoeding en tekenen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s